Parochies zien nog af van ondertekening

1 december 2006

OLDENZAAL - Geen van de Oldenzaalse r.-k. parochiebesturen heeft gisteravond in het parochiecentrum van de DrieŽnheidskerk de overeenkomst ondertekend om in de stad tot drie kerklocaties te komen en ťťn overkoepelend kerkbestuur voor heel Oldenzaal.

De parochiebesturen vinden dat het allemaal veel te snel gaat. Of zoals vice-voorzitter H. Jacobs van de binnenstadsparochies het gisteravond verwoordde: 'Je krijgt op maandagmiddag een uitnodiging om op donderdagavond te tekenen. Zo werkt het niet, dat is te kort door de bocht.' De bijeenkomst werd gisteravond bijgewoond door W. van Dorst, de voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie die adviseerde over de toekomstige kerkstructuur in Oldenzaal, de vice-voorzitters van de parochies Jacobs (Plechelmus en Antonius), H. Oude Hengel (Maria), D. Rabeling (DrieŽenheid) en D. Bosma (Emmaus). Ook de beide pastores C. van Breemen en H. de Jong woonden de vergadering bij, evenals dekenaal procesbegeleider L. van der Stappe.
Een woordvoerder zei gisteravond laat dat er sprake was geweest van een vruchtbaar en constructief gesprek. Nieuwe inzichten heeft dat volgens hem niet opgeleverd. De parochievertegenwoordigers gaven een toelichting op de stand van zaken en de Mariaparochie legde nog eens uit hoe een eerder gesprek met het dekenaat was verlopen. Van Dorst zei blij te zijn dat de parochiebesturen weer aan de tafel zitten. Afgesproken werd dat de parochievertegenwoordigers een aantal zaken nog eens communiceren met hun achterban. Over enige tijd komen de parochievertegenwoordigers opnieuw bij elkaar. De intentie blijft uiteindelijk wťl te tekenen, zei de woordvoerder.


Terug