Mariaparochie noemt sluiting van kerk ondenkbaar

19 februari 2007

OLDENZAAL - Tijdens de carnavalsmis zaterdag werd in de Mariakerk in de Oldenzaalse wijk Zuid- Berghuizen volop actie gevoerd voor het voortbestaan van het godshuis. Zoals bekend vindt op dit moment in Oldenzaal de discussie plaats over herindeling van kerklocaties waarbij sluiting van één of meerdere kerken zeker niet wordt uitgesloten.

Voor het voortbestaan van de Mariakerk wordt gevreesd. Tijdens de carnavalsmis werd door woordvoerder Bertus Huttenhuis namens het comité voor het behoud van de Mariakerk nog eens duidelijk gemaakt dat het zeer onverstandig is om de Mariakerk te sluiten. De Mariakerk neemt een dermate centrale plek in in Zuid-Berghuizen dat het volstrekt ondenkbaar is dat in deze wijk geen kerkgebouw meer aanwezig zou zijn.
Hij deed een hartstochtelijke oproep aan de parochianen om de actie te ondersteunen en de blaaskapel van carnavalsvereniging de Spanvöggel te volgen naar het kerkplein. Daar werd door Markies Bas van de Spanvöggel een spandoek onthuld met de tekst ' wij willen deze fakkel brandend houden'. Dit spandoek is aangebracht boven de hoofdingang van de kerk. Deze actie werd door de honderden aanwezigen bekrachtigd met luid applaus.
De parochianen van de Mariakerk vrezen voor het voortbestaan van hun kerk en voeren actie. Sluiting van de kerk is voor Berghuizenaren onbespreekbaar.


Terug